Tuesday, 7 May 2013

PRU13

....بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ


Assalamualaikum.. w.r.t. Apa khabar blogger smua?? dan juga silent reader blog I'm Bluewendy nih? Harap sehat lah hendaknya.. Macam mana cuti baru nih?? Syiokk tak? ke dilanda tsunami? Wendy, sangat syiookk cuti baru nih, sebab dapat jumpa ngan family, kawan-kawan dan yang paling syiokk dapat lepak-lepak ngan kupu-kupu wendy..


Cuti? bila masa cuti? ye la kan.. kita kan bercuti untuk PRU13.. 2, 3 hari yang lepas.. Pada hari Ahd yang lepas, kami bertiga dah plan nak p mengundi bersama-sama.. Nih 1st time kami mengundi.. Dah sampai sana, kami mengambil no. Saluran.. Saluran wendy dan kupu-kupu adalah saluran 6.. Saluran 6 tuh saluran yang paling last.. dan smuanya adalah saluran untuk yang 1st time mengundi.. 


Yang paling best lagi, tempat mengundi adalah di skoah rendah wendy dulu.. Ok lah.. kami pon beratur lah.. ramai jugak jumpa kawan-kawan lama, skandal-skandal lama.. Sempat jugak lah nak menjulingkan mata nih.. Ok, kami beratur tuh adalah jugak lam sejam.. Lenguh gak kaki nih.. tengok bangunan seberang syiookk jek warga emas beratur sambil duduk atas kusi kan..




Seriuss.. panjang kene beratur.. Nasib baik lah pergi ngan kupu-kupu.. klu p sorang.. mau mati kutu.. Banyak kenangan kat skolah nih.. Banyak kisah manis dan duka kat sini.. kisah jadi pengerusi majlis, terima hadiah yang banyak..kisah jatuh tangga, jatuh longkang, kisah kene denda ngan cikgu, kisah main bola jaring kat skolah.. kisah jadi ketua pengawas, jadi tokoh pelajar, kisah cinta monyet, cinta tak kesampaian.. Woaahh.. banyak nyaaaaa kisah... =.="


Semua tuh kenangan yang tak dapat nak dilupakan.. Sweet Memories forever.. Ramai kawan-kawan masa skolah rendah yang dah kawin.. yang dah ada anak pun ramai.. Wendy nih, bila lak nak kawin nya??erkk...






Lupakan pasal kawin.. jom tengok gambar atas nih.. jari-jari orang yang mengundi.. Comey kan.. Teka yang mana satu jari wendy..??? hihi.. Punyalah yang tukang calit dakwat tuh calit satu jari.. Tengok jari orang lain sikit jek calit dakwat nye.. senget tol abang tuh.. tau lah hensem lagi kacak bergaya kan.. tapi, tak yah lah nak calit dakwat banyak sangat.. membazir tau tak.. Grrrrrrrrr~


Last but not least.. Tenkiu kupu-kupu ku.. Cuti walaupun kejap dan cutinya demi menjalankan tanggungjawab negara.. Sempat jugak kitaorang berjimba-jimba satu Kuala Terengganu tuh kan.. Will miss you all always~ Haa.. nanti wendy update pasal kitaorang jimba makan-makan sampai pecah peroot okeh.. Jangan malu-malu tinggalkan komen kat bawah nih.. nanti wendy jejak balik.. Adios smua~ Love u All~



6 comments:

  1. Seronok jumpa kawan-kawan lama di sekolah lama. Teringat kisah masa kanak-kanak dahulu.

    Mengimbau kenangan lama di musim PRU-13 memang seram.

    ReplyDelete
  2. selamat sudah jalankan tanggungjawab.. :)

    ReplyDelete
  3. Salam sister..jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik.. jgn lupa follow jg ye..insyaAllah HV boleh bagi special price.. =)

    http://hijab-valley.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. hamboi.. tu celop ke ape jar tu ahhaha

    ReplyDelete
  5. kenapa dakwat warna bir? sbb bn! hahaha

    ReplyDelete
  6. Jari anak-anak sapa la tu kan?? ekekekek

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca blog Ain nih.. In Shaa Allah ain akan jejak balik nanti..

*P/S: Jangan guna ayat yang tak elok untuk komen, jangan mencarut atau mencabul.. Kerana anda mungkin akan di tangkap oleh pakcik polis.. haaha..